De eerste ontmoeting


Functie

Schrijven

Jaar

2016

 In 2015 volgde ik een Kleinkunst cursus aan de CREA in Amsterdam. Voor die cursus hadden we elke week een nieuwe schrijfopdracht. Een aantal plaats ik hier (een beetje onzeker) op de site. Benieuwd wat mensen er van vinden. Deze keer was de opdracht: Schrijf over de liefde.

De eerste ontmoeting
Op de achtergrond hoor je stomende carnavalsmuziek. Ik loop het terrein van de mezz af en snel me naar de straat. Rust om te bellen. Af en toe komt er een dronken carnavalstoerist voorbij die de weg naar zijn hotel heeft ingezet. En voor op de stoep sta ik, tegen de weg gedrukt, zoekend naar een meisje op de fiets. Jij was nét vertrokken richting huis, maar wilde nog wel terugkomen.. Zojuist heb ik je stem voor het eerst gehoord. Je klinkt lief, ik heb kriebels. Een mooie gelegeneheid om vanuit het Happn contact soepel over te gaan naar de echte wereld. In de verte zie ik iemand links van de weg mijn kant op fietsen. Als ze dichterbij komt zie ik haar zoeken in mijn richting. Dat moet dr zijn. Lichtelijk gespannen roep ik Tessie, zij zegt ja.. en lacht.

Met kuiltjes in haar wangen. Die waren me eerder niet opgevallen op de foto’s. Voor mijn gevoel weet ik al een beetje wie het is, maar ik zie haar nu voor het eerst.. Het gesprek verloopt soepel zoals verwacht.. Ze is nog leuker als op de foto’s. En zo staan we daar.. Zij in haar schoonmaaksteroutfit, ik in mijn roze pak. Tegen de zijkant van een vrachtwagen aan die ons scheidt met de weg. Zij praat en ik kijk haar aan.. Iets langer dan normaal.. Staren eigenlijk. En dan zoen ik haar.. Ze zoent terug.. Haar zachte lippen tegen de mijne. In de daaropvolgende seconden waan ik me even alleen met haar.. Samen in het moment. Ik druk haar iets naar me toe, maar haar fiets zit er tussen..

Af en toe zijn mijn ogen dicht, want dat hoort – zo heb ik geleerd. Maar liever heb ik ze open en kijk ik naar haar.. Ze kijkt terug.. Groene ogen.. En lacht weer.. Tessie.. zeg ik.. Wat? vraagt ze teasend.. Niks.. Antwoord ik. We zoenen verder.. Wist niet dat zoenen zo leuk kon zijn.. Zoenen met Tessie is verslavend zal ik later achter komen. Was het appen en wachten via Happn toch de moeite waard geweest? “Nou, ik ga naar huis.” zegt ze alsof ze het ook meent. Voor het gevoel vraag ik nog even of ze blijft, maar stiekem heb ik liever dat ze gaat. Voor een eerste ontmoeting was dit namelijk perfect en extra speeltijd zou alleen maar voor een last-minute nederlaag kunnen zorgen. Onder de lichten van de straat fietst ze weg, de bocht om..

Ik kijk haar na en loop langzaam weer naar binnen. Eenmaal binnen vraagt Marielle wat er met me aan de hand is.. Want ze ziet iets aan me.. Ik heb net een heel leuk meisje ontmoet..  Tessie! Geen idee wanneer ik haar weer zien zal.. Ze komt net uit een relatie en zal voorlopig wel ruimte willen. Marielle gelooft het wel en carnaval gaat verder.. Net als ik.. Langzaam verdwijnt Tessie die avond weer uit mijn gedachten,  het carnavalsgedruis in. Maar niet voor lang…

Sluiten