Blaren en brainstorm


Functie

WZK: Blog 12

Jaar

2014

Klant

BredaVandaag.nl

Geschreven door: Freek en Tim Haverman
Publicatiedatum: zondag 5 oktober 2014, BredaVandaag.nl


Deze week verleggen we de focus van het Spaanse noorden naar het Hollandse zuiden. Want terwijl wij in España stevig doorlopen om geld in te zamelen voor hersenonderzoek, voeren in Breda en omstreken ook andere mensen actie voor het goede doel. Vandaag staat de teller op 15.415 Euro en het ziet ernaar uit dat de actie- en geefbereidheid niet opdroogt… Steeds waaien er nieuwe initiatieven uit andere hoeken. 

Veel mensen steken ons – ieder op eigen wijze – een hart onder de riem. Van Mark Swinkels kregen we al zijn outdoor spullen te leen, waardoor we geen tent, rugzakken en kleding meer hoefden aan te schaffen. Maartje had op de dag van ons vertrek muffins gebakken voor iedereen die ons kwam uitzwaaien bij Café de Bommel.

Onze nichtjes Steffie en Maureen verdienden tijdens de Ginnekense braderie 200 euro die ze hebben gedoneerd aan onze Stichting. Aangetrouwde neef Jorne heeft met andere straatmuzikanten in Brussel geld bij elkaar gespeeld en gedoneerd aan de Stichting. We krijgen geld voor het goede doel van pelgrims die we onderweg tegenkomen. En vrienden en familieleden zoeken ons geregeld onderweg op om een eind mee op te lopen en ons te  trakteren op een maaltijd of hotelovernachting.

Na een artikel in BN De Stem besloot het gouden echtpaar Peeters-Tesselaar de giften die ze ontvingen voor hun vijftigjarige bruiloftsfeest te verdubbelen en te schenken aan Stichting Wereld zonder Kopzorgen. Zelf hebben ze een jong familielid ‘met kopzorgen’. Ze hebben hem uitgelegd waar wij mee bezig zijn en waarom ze hun huwelijksgeld aan hersenonderzoek schenken. Een gebaar waar wij enorm dankbaar voor zijn. Op de dag dat wij de 2000 kilometer grens passeerden, is een bedrag van 4 cijfers op onze rekening bijgeschreven.

Anne van Vlijmen liep samen met Carla Vermolen voor onze Stichting – na slechts drie weken trainen – 10 kilometer tijdens de Singelloop in Breda. Gesponsord door haar familie en bekenden wist ze een persoonlijk record te verbreken. Het bijeen gelopen geld staat inmiddels op onze rekening. Op 2 november a.s. lopen Tessy Verhoeven en haar vriendin Sjoukie een halve marathon op Terschelling , wederom om geld in te zamelen voor Wereld Zonder Kopzorgen. Prachtig.

Klasgenoten van mijn jongste broer Jan op het OLV lyceum hebben bij hun achterban sponsorgeld opgehaald met de Coopertest waarin ze in 12 minuten tijd zoveel mogelijk rondes aflegden. Binnenkort wordt bekend gemaakt hoeveel ze hebben opgehaald. Marijke Oomen, lerares Frans op het OLV, vertaalde voor onze flyer in het Frans en in het Spaans. Elsa Ferreira deed datzelfde in het Portugees.
(de tekst gaat verder onder de video)

We verwachten eind november ons einddoel te bereiken: Capo da Roca. Begin december organiseert Stichting zonder Kopzorgen een curiosaveiling in het eendagscafé Portugal (cafe de Bommel) in Breda. Heeft u bijzondere spullen voor de veiling? Bel alvast Marcel Rensen 076 5228225 of mail naar veiling@wereldzonderkopzorgen.nl! We beloven: het wordt een fantastisch gezellige avond. Tijdens onze wandeling brainstormen Tim en ik over de invulling van deze avond. Een ding staat al vast: de kosten voor het entreekaartje komen in de Stichtingskas. Aan het einde van de veilingavond wordt de tussenstand bekend gemaakt. Tussenstand? Jazeker, want in januari 2015 krijgt bij Albert Heijn op de Ginnekenweg iedereen nog de kans om de emballagebonnen te schenken aan de Wereld zonder Kopzorgen. In februari volgt dan de officiële overhandiging van de geldbedragen aan de hersenstichting en stophersentumoren.nl

Het geeft ons bergen energie om te merken dat men zo met ons meeleeft. We zijn onderweg om de laatste duizend kilometer te voltooien. Geen haar in onze baard en geen blaar op onze voet die eraan denkt om onze Portugese wandelavontuur voortijdig te beëindigen. Namens onze moeders en alle andere mensen die lijden onder een hersenaandoening: BEDANKT! Dankzij allen zal het hersenonderzoek blijven doorgaan!

Voor meer informatie ga naar www.wereldzonderkopzorgen.nlSluiten