Op wandelvakantie tijdens een voetreis


Functie

WZK: Blog 13

Jaar

2014

Klant

BredaVandaag.nl

Geschreven door: Freek en Tim Haverman
Publicatiedatum: zondag 19 oktober 2014, BredaVandaag.nl


Zaterdag 18 oktober kwamen we – samen met onze broers Lars en Jan – aan in Santiago de Compostela. Ons eerste doel was bereikt. In 2433 kilometer hebben we Santiago in 82 dagen lopen bereikt. Dat geeft een goed gevoel! En daarmee vonden we dat we wel een weekje vrij hadden verdiend. Nou ja, vrij – als jonge Pelgrim heb je nogal wat op de planning staan na het behalen van het Santiago certificaat. Maar vrij in de zin van, even niet lopen richten Portugal. Even wat anders.


Want als je als Pelgrim je certificaat hebt opgehaald is er in de grote cathedraal – waar de apostel Jacobus begraven ligt – een lange, in het Spaans voorgedragen mis. Slechts anderhalf uur en vanwege de drukte mag je deze staand doorbrengen. Daarna haal je nog wat stempels bij officiële instanties en twee andere certificaten – die thuis binnen notime op zolder in het archief verdwijnen -, maar aan het einde van onze eerste rustdag konden we genieten van een terras in de zon.
(de tekst gaat verder onder de video)

Onze broers bleven nog een dag en samen met alle andere Pelgrims die Santiago binnenliepen was het erg gezellig. Maar maandagavond vroeg naar bed, want dinsdag moesten we er vroeg uit voor onze vakantie.. Onze wandelvakantie wel te verstaan. We kunnen natuurlijk niet een hele week niet lopen en bier drinken, dan is onze conditie totaal verdwenen na een week. Gelukkig biedt de Santiago route de optie om nog door te lopen naar de kust, naar Finisterre. Het einde van de wereld, zoals de Spanjaarden vroeger dachten.

Dus vol goede moed – helemaal in de vakantiemodus – en met prachtig weer vertrokken we met zijn tweeën richting Finisterre. Eigenlijk hetzelfde als lopen naar Santiago – gele pijlen die je overal heenwijzen en slapen in goedkope herbergen -, maar dan naar de kust. Ook kwamen we onderweg weer veel Pelgrims tegen die nog geen afscheid konden nemen van het lopen en dus die laatste 90 kilometer nog even meepakten.

Alleen op dag twee werd het toch zwaarder. We moesten 40 kilometer afleggen en hoewel goed in het lichaam, was de geest heel ergens anders. De kilometers die we aflegden voelden als overbodig en daarmee werden de vele heuvels op en af ook een stuk zwaarder. Eigenlijk was het enige wat ons nog op de been hield, de gedachte dat we aan het einde van de dag onze voeten konden onderdompelen in de zee.

Dat was dan ook meer dan lekker. En aan het einde van de dag drie, aangekomen bij het einde van de wereld, waren we blij dat we het gedaan hadden. Voldaan dronken we een biertje aan het strand en pakten later de bus terug naar Santiago.

Vandaag – zaterdag – starten we aan het laatste deel van onze reis. De Portugese Santiago route naar Cabo da Roca. We zijn weer opgeladen en hebben er veel zin in! Zin om ons einddoel te bereiken. Maar een wandelvakantie tijdens vijf maanden lange voetreis.. Nee, dat niet meer!

Voor meer informatie ga naar www.wereldzonderkopzorgen.nl
Sluiten