Veiling organiseren


Functie

WZK: Blog 18

Jaar

2014

Klant

BredaVandaag.nl

 Geschreven door: Freek en Tim Haverman
Publicatiedatum: zondag 30 november 2014, BredaVandaag.nl


Na een paar dagen thuis te zijn geweest vertrokken Tim en ik afgelopen maandag naar (bijna) het meest westelijke puntje van Nederland, Domburg. Domburg is het ontspanningsoord van onze familie. Opa en Oma Haverman kochten daar bijna zestig jaar geleden een vakantiehuisje en tot vandaag de dag is dat huisje wekelijks bezet met één van de nazaten – en zo nu en dan Oma zelf nog.


Zelfs in de winter is het goed vertoeven. Het dorp is ‘iets’ minder levendig dan in de zomer, maar een wandeling aan het strand doet een mens goed. Al moet eerlijk zeggen, heel veel zijn we het huisje Domburg niet uitgeweest. Drie dagen even helemaal niks. Niet wandelen, geen andere mensen, maar gewoon rust. Nouja, bijna helemaal rust. Want we zijn druk bezig met het organiseren van de benefietavond komende dinsdag in Café de Bommel. Daar hebben we een veiling en loterij – om nog wat extra euro’s voor hersenonderzoek in te zamelen – en maken we het (voorlopige) eindbedrag bekend.

Bij het organiseren van een veiling zijn een aantal zaken van belang, zo zijn we achter gekomen. Je moet leuke kavels hebben, want anders gaat er niemand bieden. Volk in de kroeg, anders is er niemand die gaat bieden. Een goede veilingmeester, die de prijs goed kan opdrijven (die eer is voor Maurijn de Vries). En een gezellige omgeving, want het moet tenslotte wel leuk blijven.

Dat laatste is geen probleem, want de veiling houden we in Café de Bommel – afgelopen week de Café Top 100 binnengedrongen en genomineerd voor de Breda Pluim. Ook wordt maandag de december-kerstverlichting weer opgehangen, dus dat zorgt voor een gezellige sfeer.

Het verkrijgen van veilingitems is ook meegevallen. Veel producten kwamen zelf onze kant op. Zo belde van de week de familie van Jaap de Vries (de Bredase kunstenaar die begin dit jaar aan een hersentumor is overleden) om twee kunstwerken van hem beschikbaar te stellen, hartstikke mooi en meteen één van de topstukken van de veiling komende dinsdag. Maar ook Club Pellikaan kwam uit zichzelf met een jaarabonnement aan die we mogen veilen voor hersenonderzoek.

Andere items zijn een Nederlands elftal shirt van Joel Veltman, Bassie en Adriaan tour in de originele auto en caravan, een flightboard workshop voor twee personen, een ballonvaart van Ad Ballen, een weekend Domburg (aangeboden door Oma en de familie Haverman), guerilla dining bij Circus Citroen voor twee personen en ingelijst baardhaar. De hele lijst met items is te vinden op www.wereldzonderkopzorgen.nl. Ook BredaVandaag doet een duit in het zakje, een bannercamapgna t.w.v. 300 euro.

Kortom, genoeg om op te bieden komende dinsdag en we hopen dan ook op een mooi eindbedrag voor hersenonderzoek. Met de veiling is het einde van Lopen voor een Wereld Zonder Kopzorgen wel bijna ten einde. Maar de stichting gaat nog wel even door, daarover volgende week meer.

Voor meer informatie ga naar www.wereldzonderkopzorgen.nl


Sluiten