De reis begint echt


Functie

WKZ Blog

Jaar

2014

Klant

BredaVandaag.nl

Geschreven door: Freek en Tim Haverman
Publicatiedatum: zaterdag 19 juli 2014, BredaVandaag.nl

Lopen naar Portugal? Dan denk je in eerste instantie, lekker.. Vier maanden helemaal niks doen. Of je denkt: Die gasten zijn gek. Vier maanden lopen voor hersenonderzoek? Dat is zeker om hun eigen hersenen na te laten kijken. Maar naast lopen is er nog één belangrijke taak elke dag: overnachting zoeken.

De eerste nachten
De eerste avond hadden we het – zoals ik vorige week al schreef – heel makkelijk. We kregen in Zundert een kamer aangeboden door het hotel waar we die dag eindigden. Einde dag twee kwamen we aan in Kalmthout. Het was maandagmiddag rond 17.00 uur en dan is Kalmthout niet op zijn bruisends. Aangekomen bij een lokale variant van Café D’n Hoek zaten we tegenover de bieb aan een paar lekkere Belgische biertjes. Ik loop naar de bibliotheek om wat meer informatie te vragen over de (goedkope) slaapmogelijkheden in Kalmthout en vertel ons verhaal. Binnen no-time worden we bij bibliothecaris thuis uitgenodigd om daar in de tuin te kamperen. Mooi! Ook de tweede nacht is geregeld. En het was erg gezellig.

Recordpoging polonaise lopen
De derde en vierde nacht (onze eerste rustdag was in Antwerpen) sliepen we bij een neef en een vriend in Antwerpen. De vijfde nacht was in Lier, via het Santiago netwerk (overdag spraken we toevallig iemand, later die middag kregen we een slaapadres toegesmst) konden we terecht bij de familie Vermeulen. Ontzettend lieve mensen. ’s Avonds hebben we nog mogen genieten van een concert van Johan Verminnen op de Grote Markt.

Een dag later kwamen we aan in Mechelen, vrijdagavond stapavond. Dat dacht ook onze couchsurfster Leen. Ze had gereageerd op een oproep van ons. En wat bleek, het was een Vlaamse feestdag waarbij ze proberen het wereldrecord Polonaise te verbreken. Net niet gelukt helaas. Wel de langste Polonaise van België. Toch een recordje meegepakt zo op onze voetreis.

Nederland – Brazilië
Dag zeven kwamen we aan in Grimbergen. We lopen het dorp binnen en komen een camping tegen. Zonder twijfel checken we in, koken we op ons éénpits-gasstel een heerlijk maal en gaan we in de kroeg Nederland – Brazilië kijken. We zitten naast twee mannen, al dertig jaar vrienden van elkaar en allebei woonachtig in Grimbergen. Tijdens de wedstrijd praten we veel en zien weinig van wat er op het veld gebeurt. Aan het einde van de avond zegt Jules, één van de Belgische vrienden, dat hij onze rekening ook heeft afgerekend. Hij vond het zo fantastisch wat we deden en wilde ons een leuke avond cadeau doen.

Zo is de eerste week voorbijgevlogen. Helemaal top! Hoewel het elke dag weer zoeken is naar een slaapplek, komen daar juist hele leuke dingen uit voort. Het is naast het lopen ook eigenlijk het enige waar we druk mee zijn bij aankomst in een volgend stadje. Maandag 21 of dinsdag 22 juli zitten we in Rocroi. Mocht u daar iemand kennen, neem gerust contact met ons op 😉

Ga voor meer informatie naar www.wereldzonderkopzorgen.nl.

 

Sluiten