Carnaval, the biggest party of Amsterdam


Functie

Promotiefilm

Jaar

2020

Klant

Hossen op de Markt

Amsterdam adviseert toerist: ‘Bezoek Carnaval in Amsterdam-Zuid!’

Wie aan Amsterdam denkt, denkt aan de Amsterdamse grachten, aan die Amsterdamse mensen en lichtjes ’s avonds laat op het plein. En misschien ook wel aan de beroemde Wallen en het Rijksmuseum. Maar wist je ook dat niet Koningsdag, maar een ander feest Amsterdam echt op zijn voegen laat trillen: Carnaval. En dan met name Amsterdam-Zuid. Hiermee wil de stad – tijdens carnaval ook wel Grootgragtegat genoemd – toeristen verleiden om ook eens buiten het overvolle centrum te kijken.

Het is een nieuwe stap in de jarenlange inspanning om de oneindige stroom toeristen een halt toe te roepen. Naast Amsterdam Beach, Amsterdam Flowerstrip, Amsterdam Islands en Amsterdam Veluwe is er nu dus aandacht voor het zuidelijke deel van de stad. Artiesten, polonaise, confetti, speciale effecten en opblaasartikelen moeten de toerist over de streep trekken. Stadsdeelvoorzitter Depla is blij met de aandacht voor zijn stadsdeel Breda en heeft er alle vertrouwen in: “We bereiden ons al voor op honderden toeristen met karretjes en rolkoffertjes. Ook zijn we bezig een AirBNB beleid op te stellen.”

Kortom, het Bredase deel van de stad is klaar om over een week alle feestvierende stadsgenoten te ontvangen. “Dus ook van boven de rivieren” vervolgt Depla, “al zijn die normaal gesproken wat minder van het carnaval. De enige manier om het zeker te weten, is door het zelf te ervaren.” En er is een feest wat door het bureau voor stadspromotie echt wordt aangeraden, dat is het sinds acht jaar succesvolle Hossen op de Markt.

Hossen op de Markt is sinds 2013 uitgegroeid tot het ‘Grootste Carnavalscafé van Nederland’. De presentatie is in handen van zingende kasteleins Freek Haverman en Yves de Morree. Ben je erbij? Carnavalszondag, 20.00 uur! Check facebook.com/hossenopdemarkt!

Sluiten