Dan denk ik aan… Eus


Jaar

2021

Klant

Dank denk ik aan...

Kunstenaar Eus Roovers lanceert vrolijke kledinglijn via www.dandenkikaan.nl

In navolging van minder grote namen als Yves Saint Laurent, Giorgio Armani en Marlies Dekkers komt nu ook de Oosterhoutse kunstenaar Eus Roovers met een eigen kledinglijn. “Marketingtechnisch zou het slim zijn te zeggen dat ik dit doe uit idealisme, om zo de wereld een beetje mooier te maken. Maar dat is dus niet waar,” aldus Roovers. ”Ik doe dit puur om ordinair te cashen!”

De collectie bestaat voor het grootste deel uit vrolijke T-shirts met de kenmerkende minimalistische tekeningen van Roovers. Ook zijn er polo’s, truien en caps. Dankzij een intensieve samenwerking met het bedrijf Dan denk ik aan… (Eus – in dit geval) van Bredanaars Freek Haverman en Roel van Rooij is de collectie er gekomen. ‘Wij waren al lange tijd groot bewonderaar van de eigen tekenstijl van Eus
in combinatie met zijn gortdroge humor. Toen we online gingen zoeken konden we eigenlijk niks vinden om iets van Eus in huis te halen. Zodoende kwam het idee voor een Eus kledinglijn met het beste uit zijn tekencollectie’, aldus Haverman.

Van Rooij vervolgt: ‘We hebben onderscheid gemaakt in een Mondriaan serie, de Eus tekeningen en het Eus logo. Die laatste is eigenlijk best grappig, want toen we bezig waren met de shirt ontwerpen, zagen we Eus zijn handtekening opeens los op een shirt. En toen hadden we allebei zoiets van: dat klopt het helemaal.’ Roovers: ‘We hebben een duidelijke rolverdeling: ik maak de tekeningen en zij doen al het moeilijke werk. Tenminste ik vind het heel moeilijk en wil me het liefst alleen maar focussen op creëren. Of er nog meer komt? De samenwerking bevalt goed tot nu toe, het lijkt me best leuk om later dit jaar de Eus Scheurkalender of broodtrommel op de markt te brengen. Maar laten we eens beginnen met de tshirts, truien en caps.

Via de website www.dandenkikaan.nl zijn alle items te bestellen.

BredaVandaag.nl schreef over de nieuwe kledinglijn, klik hierboven om het te lezen

Sluiten