Nieuw volkslied voor Breda lekker van start


Functie

Bij ons in Breda

Jaar

2019

Klant

Guido & Freek

Groots in première op Breda Live 2019 
Normaal breng je een liedje niet uit voor 16.000 man die het nummer nog nooit gehoord hebben. Dat voelde dus best even lastig moest Freek achteraf bekennen, maar het publiek deed lekker mee. De teksten stonden wel groot op de schermen en van het publiek vroegen we slechts participatie bij één woord, namelijk: Breda. Dus het was meteen volle bak. En een dag later hebben we het nog twee keer mogen doen: toen was het publiek alleen maar enthousiaster.

Een nieuw volkslied – niet hét nieuwe volkslied, maar een volkslied over Breda. En nu is het afwachten de komende jaren of het een beetje aanslaat in Breda. Dat kan best even duren. Je moet het de Bredanaar vooral niet door zijn strot duwen, dus voorlopig laten we het even rusten. Maar het was machtig mooi zo op Breda Live. Het lied is geschreven (en ingezongen) door Freek, Guido en Menno Goedhart. 

Meer dan 200.000 views
In het eerste weekend bleek het in ieder geval een groot succes. Binnen een paar dagen had het lied op meerdere kanalen al een bereik van 200.000 views. En toen we een dag later in de stad waren hoorden we het opeens in een kroeg toen we ergens voorbij liepen. We zijn omver geblazen door het succes, aldus Weijers.

Sluiten