Vol overgave presenteren


Al sinds kleins af aan geniet ik van performen. Misschien niet op het hoogste niveau, maar wel voor mijn plezier. Inmiddels word ik steeds vaker professioneel ingehuurd als presentator van evenementen, (dag)voorzitter bij tafelgesprekken, voor instructievideos en als pubquiz presentator. Ook ben ik te boeken als enthousiast verteller over onderwerpen die me nabij staan of waar ik een mening over heb… En dat zijn er genoeg.
Heb je vragen over mogelijkheden en beschikbaarheid? Neem contact met me op!

 

Presentator van evenementen
Het aan elkaar praten van evenementen of het gesprek leiding geven als dagvoorzitter. Al sinds kleine jongen in het zelfgebouwde theater van mijn vader presenteer ik vol enthousiasme aan wie het maar horen wil. Dat waren toen voornamelijk mijn ouders en broertje, maar het publiek werd steeds breder. Ik verplaatste mijn toneel naar het Chassé theater in Breda. Betrad het podium als presentator van de KAM (Kulturele Amateur Manifestatie Breda) en als acteur bij Toneelstichting TOSTI en de Bredase Revue. Alhoewel de rol als ‘acteur’ bij mij vooral lag buiten het podium als entertainer backstage.

De laatste jaren presenteer ik meer en meer evenementen, van het Hossen op de Markt tot aan de productpresentatie van de Krokodel. En bij Alaaf & Kicking in de Melkweg in Amsterdam tot bij tv opnames van Guido Weijers in het Oude Luxor in Rotterdam. Geef me een microfoon, live publiek en een podium – en ik voel me thuis. Het beste voel ik me als het niet gescript is en er vrijheid is voor enige improvisatie.

Het publiek enthousiasmeren is mijn key quality. Een Brabantse tongval is mijn onvermijdelijke beperking.

(Dag)voorzitter
Als dagvoorzitter bereid ik me gedegen voor op de onderwerpen die op de agenda staan. Ik lees me in en wil weten wie er bij me aan tafel zitten of langskomen die dag. Ik bel de gasten (indien gewenst) om ze alvast even op het gemak te stellen en uit te leggen wat we gaan doen. Een aantal onderwerpen kan ik voor bespreken, zodat ook de gasten goed voorbereid zijn. Of juist achterwege laten – meestal bij gasten met weinig podium ervaring – om de spontaniteit in het gesprek te houden.

Ook bij product presentatie’s lees ik me goed in en zorg ik voor de juiste vibe tussen publiek en het programma of evenement. Soms is het lekker om wat actiefs te doen, de andere keer is het juist meer informatief. Met carnaval ben ik samen met Yves de Morree jaarlijks de aanjager van het Hossen op de Markt, een functie die ligt tussen presentatie en entertainen in.

Pubquiz
Sinds jaar en dag presenteer (en produceer) ik pubquizzen op locatie. Als vaste thuisbasis ben ik maandelijks te gast in Cafe Dok19 in Breda, maar door het jaar heen reis ik heel Nederland door langs bedrijfsuitjes en vriendengroepen. Met quizvragen die speciaal voor deze quiz gemaakt worden door de beste vragen-makers bij televisie programma’s als Ik houd van Holland en 1 tegen 100. In 8 rondes en 4 tussenrondes speel je in 2 tot 3 uur een volledige quiz met vrienden of collega’s. De themarondes zijn vrij invulbaar en kunnen worden aangepast aan het evenement of locatie, twee rondes met algemene (actuele) vragen, een muziekronde, een plaatjesronde, een Slimste mens ronde en de Sportronde zorgen voor de hoofdlijnen. De roepvragen, de schattingsvraag en de proefronde zijn de lijm tussen de rondes.

Pubquiz voor bedrijven
Sinds 2019 werk ik samen met bedrijfspsycholoog Bas van Gils van Reflect Management en bieden we organisaties een pubquiz voor bedrijven aan die gericht is om kennis van het bedrijf over te brengen op werknemers. Deze pubquiz behandelt interne bedrijfskennisvragen zodat de medewerkers op een ludieke manier onder meer op de hoogte raken van uw bedrijfsmissie, -visie en -waarden. Ook kan er onder leiding van Bas van Gils een meer gericht bedrijfspsychologisch ontwikkeltraject aan worden gekoppeld.

Lees hier meer over de pubquiz voor bedrijven.

Presentator van (instructie)videos | tafelgast
Voor (online) video’s word ik vaak gevraagd om als presentator instructies over te brengen of mensen te interviewen. Voor of achter de camera, maar met het verhaal in mijn hoofd kan je mij op pad sturen om een idee over te brengen.

Niet alleen voor online video’s, maar ook als gast om te praten over onderwerpen die me nauw aan het hart liggen. Zoals carnaval, de Krokodel, Brabant, Amerika, tv maken of Bassie & Adriaan (als documentairemaker over de clown en de acrobaat). Bel gerust om te kijken naar de mogelijkheden.

Sluiten