Werk bij TV


 TV producer
Sinds februari 2007 ben ik werkzaam achter de schermen bij TV programma’s. De eerste 10 jaar voornamelijk als TV producer bij bedrijven als Eyeworks, Endemol en Talpa. Daar werkte ik aan studio- en locatieprogramma’s als So You Wannebe a Popstar, Sterren dansen op het IJs, Kinderen zingen met Sterren, Danny en Jenny, Nederland in de Auto, Postcodeloterij Nieuwjaarsshow en De Super Freek Show. Een volledig overzicht vind je hier in mijn C.V. 

Als producer ben je verantwoordelijk voor het organiseren van het tv programma. Dat komt neer op het regelen van alles wat in basis nodig is voor de opnames (inrichten van de studio, logistiek en veiligheid publiek, crew catering of – zoals bij Sterren Dansen op het IJs – het regelen van de schaatsvloer in de studio en ook ondersteun je de redactie (die inhoudelijk bepaalt wat er in het programma gebeurt) met de uitvoering van de programma ideeën. Als productieleider stuur je het productieteam aan, maar als het nodig is ren je met een emmertje sop door de studio om iets op te ruimen. Als producer ben je eigenlijk een manusje-van-alles. Vooruit: een manager van alles.

Opnameleider
Sinds 2013 ben ik ook aan het werk als opnameleider. Eerst via Eyeworks als assistent bij Sterren dansen op het IJs. Met mijn ruime ervaring aan studioprogramma’s lijkt het werk naar opnameleider-assistent slechts een kleine stap, maar je rol op de studiovloer is totaal anders. Sinds 2017 val ik onder de crew van Mark Kriek’s Kriek en Crew en leer ik het vak van de beste opnameleider die Nederland rijk is. Onder zijn hoede ben ik verzekerd van een solide basis als opnameleider / floor manager en werk ik voor RTL Boulevard, Koffietijd en Dancing with the Stars.

Wil je mij inhuren als opnameleider of floor manager? Neem contact op met Kriek & Crew voor de beschikbaarheid.

Camjo
Door mijn rol als manusje-van-alles werd ik bij Eyeworks ook wel eens ingezet als camjo (camera-journalist). Ik ben behendig met filmen op locatie en items draaien, heb eigen camera-equipment en een edit-set (montage). Het on-the-go filmen, interviewen en items monteren is in het kielzog van mijn tv-producership op mijn pad gekomen en ik geniet van die extra vaardigheden.

Met mijn videoproductiebedrijf Helmgras Media werk ik nog steeds als camjo of cameraman en produceer ik zelfstandig bedrijfsfilms, promotiefilms en after-movies voor evenementen. Klik hier voor de site van Helmgras Media & Concepten. 

Sluiten